Rhododendron klein blijvend voor de Alpiene tuin.
Wij kweken alle planten op de koude grond en een klein gedeelte in de koude kas.
Een uitgebreide familie ze komen voor in, China en Japan, maar ook de Kaukasus en Klein-Azië. Dan zijn er ook nog enkele species in Noord-Amerika. Rhododendron arborescens, die overigens heerlijk geuren. Ook in Europa komen zelfs enkele soorten voor. Alle soorten die wij verkopen zijn winterhard.
Wij hebben diverse soorten dwerg Rhododendron sommige ook geschikt voor bonsai.
De dwerg Rhododendron is een plant voor liefhebbers mooi in een alpiene tuin en de hele lage soorten kunnen ook in een trog. De plant heeft extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit humusrijk zand of een mengsel met wat verteerd beukenblad. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 – 7). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Zet de plant niet onder een boom of struik, maar op een lichte plaats. Veel soorten kunnen in de zon staan. Maar niet de hete middag zon. Bij ons staan ze door de gehele rotstuin.

Daphne klein blijvend voor de Alpiene tuin.
Het gewone Peperboompje kennen we allemaal, maar er zijn veel meer soorten. Vele zijn best moeilijk te kweken en alleen geschikt voor ervaren rotsplantenliefhebbers. Toch horen ze in een Alpiene tuin te staan. Geef ze een losse humeuze grond en een beetje kalk kan geen kwaad. Het liefst staan ze op een open plek, waar ze zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. Verplanten gaat bijna niet dus zet ze meteen op de goede plek.

Vanaf 2024 kunt u alleen nog planten bestellen via onze geschreven catalogus. Vanaf 1 april 2024 kunt u een catalogus aanvragen zie bestellen op de website. Geef aan welke catalogus u wilt ontvangen, Alpiene planten, Rhodohypoxis of Hosta onze.
Wij kweken alle planten op de koude grond en een klein gedeelte in de koude kas.


Lewisia and Rhodohypoxis World
Rhododendrron / Daphne catalogus
Foto's bonsai tuin Rolf Meater
Foto's eigen tuin